Prijavljen uporabnik: Gost
 

CONRAD Seznam forumov


Krmiljenje ogrevanja bazena (Logo)

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    CONRAD Seznam forumov -> 3.3 Krmiljenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hribare



Pridružen/-a: Sre Jun 2012 20:15
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 20 Jun 2012 ob 20:53    Naslov sporočila: Krmiljenje ogrevanja bazena (Logo) Odgovori s citatom

Lep pozdrav!
Doma imam namen narediti krmiljenje ogrevanja bazena preko Siemens Logo!. Trenutno delam program v Logo Soft.
Inputi: 2 toplotna senzorja, ura (če je poceni / drag tok)
Outputi: Motorček (za obračanje ventilov), centralna (toplotna Ochsner)

Pojavil se mi je problem. In sicer ko pumpa zalaufa (laufala bo približno 5 min, da se voda obrne) bi moralo vezje še enkrat preveriti temperaturo vode v bazenu (Kot je narejeno na AI2). Kako bi tja vmes urinil še eno kontrolo inputa.

Zanima me je če vsaj princip mojega dela pravilen.
Trenuten načrt je :


Hvala in lep pozdrav[/b]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Site Admin


Pridružen/-a: Tor Apr 2006 18:28
Prispevkov: 515

PrispevekObjavljeno: 21 Jun 2012 ob 08:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Regulacijo temperature z izklopom grelca nad 30 stopinj, ki bo pogojena še s časom v dnevu med 22h in 6h uro, lahko preprosto izvedete na takšen način:



Podoben primer časovno pogojenih delovanj sem pred leti opisal v tej temi: http://www.conrad-forum.com/viewtopic.php?t=198

Pravilnost delovanja vaših idej in shem lahko preprosto preverite s simulacijo, ki jo v programu LOGO!Soft Comfort vklopite s tipko F3.

Precej koristnih nasvetov o krmiljenju in programiranju analognih zadev z LOGO! krmilnikom najdete tudi na tej SIEMENS-ovi strani.


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
hribare



Pridružen/-a: Sre Jun 2012 20:15
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 21 Jun 2012 ob 13:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor. Zanima me če obstaja kakšen cenejši krmilnik, ki bi ga lahko tudi programiral preko Flowchart "sistema".
Tale Siemens mi je vse ušeč in je supr ampak je vse tako drago že sami senzorji itd...
Gledal sem jih že veliko ampak videl da se pri velikih programira preko C jezika. Se da pretvorit iz Flowcharta v C ali kako?
Hvala in LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Site Admin


Pridružen/-a: Tor Apr 2006 18:28
Prispevkov: 515

PrispevekObjavljeno: 21 Jun 2012 ob 15:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na žalost v naši ponudbi ni kakšnega podobnega sistema, ki bi se preko grafičnega vmesnika programiral na enak ali podoben način.

Razumemo vaše mnenje o ceni, vendar je sistem LOGO! profesionalna industrijska naprava z visokimi kvalitetnimi in varnostnimi standardi, zato tudi takšne cene.


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    CONRAD Seznam forumov -> 3.3 Krmiljenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu