Prijavljen uporabnik: Gost
 

CONRAD Seznam forumov


Energy Logger 3500 - izvoz podatkov?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    CONRAD Seznam forumov -> 11.1 Merilna tehnika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Zaspanc



Pridružen/-a: Pet Jul 2006 15:35
Prispevkov: 28

PrispevekObjavljeno: 22 Feb 2008 ob 21:19    Naslov sporočila: Energy Logger 3500 - izvoz podatkov? Odgovori s citatom

Naprava za merjenje stroškov porabe Energy Logger 3500
Št. izdelka: 125323

Citiram:
Grafična programska oprema prikaže porabo energije največ desetih porabnikov in omogoča tudi izvoz v Excel .


Kako to narediti?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez



Pridružen/-a: Ned Dec 2006 18:20
Prispevkov: 12
Kraj: Hoče

PrispevekObjavljeno: 23 Feb 2008 ob 07:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preprosto prek običajne SD-kartice prenesete na računalnik, kjer lahko podatke obdelate in shranite.
_________________
Real Radios Glow in the Dark!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Zaspanc



Pridružen/-a: Pet Jul 2006 15:35
Prispevkov: 28

PrispevekObjavljeno: 23 Feb 2008 ob 09:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Joj, Branez... Nisem čisto blond Confused

Podatke prenesem v priložen program, kjer vidim graf porabe, pa nekaj malega se da zračunat z vnosom cen recimo.

Kaj pa konkreten prenos v excel?
Da dobim tabelo beleženih vrednosti, se pravi 1. stolpec čas, 2. delovna moč, 3. navidezna moč, 4. napetost, itd., katero nato dalje obdelujem?
To mi povej.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tlozej



Pridružen/-a: Pon Apr 2007 18:42
Prispevkov: 5

PrispevekObjavljeno: 25 Feb 2008 ob 19:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer ne vem v kakšni obliki so podatki, verjetno je kakšna .txt datoteka. V excelu greš na:
"Data" --> "Import external data" --> "Import data"
... izbereš datoteko s podatki
... potem pa še določiš, kako so podatki ločeni (tab, vejica, podpičje,...)
... obdelaš

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zaspanc



Pridružen/-a: Pet Jul 2006 15:35
Prispevkov: 28

PrispevekObjavljeno: 25 Feb 2008 ob 21:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Podatke dobim v večih datotekah (odvisno od časa trajanja logiranja, začne se z dvema datotekama, nato pa predvidevam še za vsak dan po ena dodatno) s končnico .bin in nerazpoznavno vsebino. Že same datoteke imajo čudna imena (npr. a049a6fc.bin).

Problem je pretvorit podatke v "uporabno" obliko.
Priložen program jih odlično razume, dočim excel, word, beležnica, wordpad, moje oko (vsi pogledi v TotalCommanderju) pa ne...
Program ne omogoča nobenega izvoza v bolj človeški obliki.

Če bi bila .txt datoteka bi verjetno zmagal takoj ko bi zagledal vsebino, tako pa....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Site Admin


Pridružen/-a: Tor Apr 2006 18:28
Prispevkov: 515

PrispevekObjavljeno: 26 Feb 2008 ob 10:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se opravičujem za malce pozen odgovor. Razlog je bilo preverjanje opisanih težav pri proizvajalcu tega izdelka.

Kot ste verjetno zasledili je ta merilnik prišel na tržišče že pred slabim letom. Prva serija je zaradi velikega zanimanja kupcev takoj pošla in posledično je bil proizvajalec primoran reorganizirati proizvodnjo. Zato je prišlo do nekajmesečnega zastoja same proizvodnje ter dobave. V tem času so izvedli tudi manjše programske spremembe. Ena od teh je, da so obliko datotek za shranjevanje podatkov meritev spremenili v *.bin, s čimer so prihranili na prostoru internega pomnilnika ter SD kartici. Kot posledica pa je s tem onemogočen izvoz v druge programe kot je bilo navedeno ob začetku prodaje tega artikla.


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Zaspanc



Pridružen/-a: Pet Jul 2006 15:35
Prispevkov: 28

PrispevekObjavljeno: 26 Feb 2008 ob 13:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je torej izvedljivo iz vaše strani pozvat izdelovalca, da naknadno izdela še program, ki bi te .bin fajle spremenil v kaj uporabnega?

Na zahtevo Conrada bi to nenazadnje bil dolžan narediti, saj je (verjetno brez vednosti Conrada) samovoljno spremenil funkcije izdelka.
Žal ne na boljše ampak na slabše...

Zahteva sama pa tudi ni nevem kak bav-bav za njihove razvijalce.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drago



Pridružen/-a: Sob Maj 2006 12:23
Prispevkov: 55

PrispevekObjavljeno: 26 Feb 2008 ob 23:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In kaj zdej pricakujes? Da se bo veliki C in njegovi dobaviteljni z nekaj miljonsko glavim trgom podrejal zeljam in zahtevam pescice ali posameznikom iz neke male Slovenije? Dajte malo razmisljat realno! Nekateri ste res mal blond Exclamation
Med drugim vam je treba nekatere stvari povedat dvakrat Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zaspanc



Pridružen/-a: Pet Jul 2006 15:35
Prispevkov: 28

PrispevekObjavljeno: 27 Feb 2008 ob 05:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago čestitam!
Še sam Cankar bi bil radostno vesel takega hlapčevskega mišljenja!

Žal pa je hkrati prispevek tudi povsem neprimeren.

Jaz sem zagotovo edini kupec, ki pogreša obljubljeno uporabnost izdelka.
Na celem trgu, ki ga pokriva Conrad, ane?


Verjemi, da kitajčki naredijo marsikaj, če se jim le pravilno predstavi želja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Site Admin


Pridružen/-a: Tor Apr 2006 18:28
Prispevkov: 515

PrispevekObjavljeno: 27 Feb 2008 ob 08:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zaspanc je napisal/a:
Je torej izvedljivo iz vaše strani pozvat izdelovalca, da naknadno izdela še program, ki bi te .bin fajle spremenil v kaj uporabnega?

Na zahtevo Conrada bi to nenazadnje bil dolžan narediti, saj je (verjetno brez vednosti Conrada) samovoljno spremenil funkcije izdelka.
Žal ne na boljše ampak na slabše...

Zahteva sama pa tudi ni nevem kak bav-bav za njihove razvijalce.


Na proizvajalca ne moremo vplivati. Funkcija izdelka je bila spremenjena v smer izboljšanja oziroma povečanje kapacitete pomnilnika, kar ima prednost pred ostalimi dodatnimi funkcijami.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Zaspanc



Pridružen/-a: Pet Jul 2006 15:35
Prispevkov: 28

PrispevekObjavljeno: 27 Feb 2008 ob 14:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Škoda...
Hvala za odgovor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zaspanc



Pridružen/-a: Pet Jul 2006 15:35
Prispevkov: 28

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2008 ob 23:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za informacijo vsem ki jih zanima, v novejši verziji softwarea je možno podatke izvažati, tako kot je obljubljeno.

drago, vidiš da se z dobro voljo in vztrajnostjo doseže tudi tisto, kar si ti niti pomisliti ne upaš.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drago



Pridružen/-a: Sob Maj 2006 12:23
Prispevkov: 55

PrispevekObjavljeno: 14 Dec 2008 ob 22:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zaspanc je napisal/a:
drago, vidiš da se z dobro voljo in vztrajnostjo doseže tudi tisto, kar si ti niti pomisliti ne upaš.

In za odpravo problema izvoza podatkov si sedaj zasluzen ravno ti?

BRAVO!!!

A sedaj se pricakujes da se ti bo za to zahvalilo vseh 20 miljonov konradovih kupcev v evropi Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zaspanc



Pridružen/-a: Pet Jul 2006 15:35
Prispevkov: 28

PrispevekObjavljeno: 15 Dec 2008 ob 05:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

20M - 1 (ti).

Mimogrede, zakaj je večina tvojih postov napisana z zajedljivim prizvokom? Si kaj več kot drugi, ti manjka čut za lepo izražanje, ali si le enostavno nevzgojen?

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drago



Pridružen/-a: Sob Maj 2006 12:23
Prispevkov: 55

PrispevekObjavljeno: 15 Dec 2008 ob 18:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zaspanc je napisal/a:
Si kaj več kot drugi, ti manjka čut za lepo izražanje, ali si le enostavno nevzgojen?

Nic od tega. Sem le realist in ne fantzer kot nekateri na tem in drugih forumih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    CONRAD Seznam forumov -> 11.1 Merilna tehnika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu