Prijavljen uporabnik: Gost
 

CONRAD Seznam forumov


Elektrika za pumpo

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    CONRAD Seznam forumov -> 3.5 Inštalacijska tehnika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
drago



Pridružen/-a: Sob Maj 2006 12:23
Prispevkov: 55

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2014 ob 12:23    Naslov sporočila: Elektrika za pumpo Odgovori s citatom

Ob sedanjih razmerah bi s sosedom potrebovala nekaj za pumpe centralne na drva. Če zmanjka elektrike lahko raznese pec. Imate kaj takega da ne gonim agregata cele noci?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Site Admin


Pridružen/-a: Tor Apr 2006 18:28
Prispevkov: 515

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2014 ob 13:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Komponente za izvedbo takšnega sistema smo opisali in pred kratkim posodobili v tej temi: http://www.conrad-forum.com/viewtopic.php?t=704

Opisani sistem brez težav že leta uporablja precej naših kupcev.


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
drago



Pridružen/-a: Sob Maj 2006 12:23
Prispevkov: 55

PrispevekObjavljeno: 05 Feb 2014 ob 13:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko linkani sistem vstekam namesto na omrezje v agregat?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Site Admin


Pridružen/-a: Tor Apr 2006 18:28
Prispevkov: 515

PrispevekObjavljeno: 05 Feb 2014 ob 14:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Opisani sistem lahko napajate tudi iz agregata.

Priporočljivo pa je, da ga v agregat vklopite šele, ko ta že deluje in izklopite iz njega preden agregat zaustavite.

Razlog za takšen način priklopa/odklopa je izogib okvaram, ker agregat ob zagonu in zaustavitvi daje sunkovit tok in prenizko napetost.


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
drago



Pridružen/-a: Sob Maj 2006 12:23
Prispevkov: 55

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2014 ob 12:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta sistem bom izdelal. O njem sem govoril s kolegom in bi ga tud imel. Moti ga relejni preklop. Rabi nekej za obcutljivo 105 watno napravo kar se mora napajat stalno tud brez kratkih prekinitev preklopa releja. Je to mozno?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Site Admin


Pridružen/-a: Tor Apr 2006 18:28
Prispevkov: 515

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2014 ob 15:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za namen popolnoma neprekinjenega napajanja je potrebno prej omenjeni sistem http://www.conrad-forum.com/viewtopic.php?t=704 malo predelati.

Za porabnika moči 105W lahko uporabite razsmernik VOLTCRAFT SW-150 12V kateremu 12VDC dovajate preko diodnega modula IXYS MEK95-06DA (+ pol iz priključka št. 1), na priključka 2 in 3 pa priklopite + pol iz akumulatorja in + pol napajalnika Voltcraft FSP 11312 . Minus (-) povezave pa so seveda skupne.
Akumulator in polnilec akumulatorja sta lahko enaka kot smo predlagali v prej omenjeni temi, porabnik pa je stalno napajan iz razsmernika in zato rele ni potreben.
Za preklop med virom napajanja tako stalno skrbi diodni modul iz dveh virov in zato v slučaju izpada omrežne napetosti ne pride do nobenih nihanj niti trenutnih prekinitev.

Razsmernik VOLTCRAFT SW-150 12V kat. št. 511743



Diodni modul IXYS MEK95-06DA kat. št. 160741



Voltcraft FSP 11312 kat. št. 510832



LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
drago



Pridružen/-a: Sob Maj 2006 12:23
Prispevkov: 55

PrispevekObjavljeno: 13 Feb 2014 ob 14:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne razumem cisto. Lahko dobim kaksno sliko povezav?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Site Admin


Pridružen/-a: Tor Apr 2006 18:28
Prispevkov: 515

PrispevekObjavljeno: 13 Feb 2014 ob 16:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Upamo, da vam bo ta preprosta slika vezave pomagala.




LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
drago



Pridružen/-a: Sob Maj 2006 12:23
Prispevkov: 55

PrispevekObjavljeno: 15 Feb 2014 ob 09:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj dva napajalnika ce sta oba 12v?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Site Admin


Pridružen/-a: Tor Apr 2006 18:28
Prispevkov: 515

PrispevekObjavljeno: 15 Feb 2014 ob 13:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nista dva napajalnika. Eden je stabiliziran napajalnik, drugi pa avtomatski polnilec akumulatorja.


Razlika med njima je v tem, da napajalnik zagotavlja stabilnih 13,8V ne glede na nihajoč tok, ki ga potrebuje razsmernik, in zato ni primeren za polnjenje akumulatorja.

Polnilec akumulatorja pa je šibkejši in se s svojo napetostjo ter tokom prilagaja različni napolnjenosti akumulatorja, zato ni uporaben kot stabilni napajalnik.


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    CONRAD Seznam forumov -> 3.5 Inštalacijska tehnika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu