Prijavljen uporabnik: Gost
 

CONRAD Seznam forumov


Šolski zvonec

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    CONRAD Seznam forumov -> 3.5 Inštalacijska tehnika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hišnik



Pridružen/-a: Ned Feb 2007 0:52
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 18 Feb 2007 ob 01:00    Naslov sporočila: Šolski zvonec Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

V stari šoli menjamo električno inštalacijo. Ob tej priliki bi avtomatiziral šolski zvonc da ga ne bo treba več pritiskat ročno vsako šolsko uro. Imate u conradu kakšno uro ki bi to lahko točno delala?
Že vnaprej hvala za odgovor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Site Admin


Pridružen/-a: Tor Apr 2006 18:28
Prispevkov: 515

PrispevekObjavljeno: 19 Feb 2007 ob 09:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za takšno potrebo bi predlagal LOGO! krmilnik, ki je bil že predstavljen v TEJ temi.
Predvidevam, da je zvonec 230VAC in bi bil zato najprimernejši LOGO! 230RC 6ED1 052-1FB00-0BA6 pod kat. št. 197457. Ker ima relejske izhode in vhode 230VAC, ne potrebujete nobenih dodatnih usmernikov ali drugih elementov. Zaradi oblike in možnosti montaže na letev ga lahko vgradite kar v elektro omarico (npr. poleg avtomatskih varovalk).
V njegovem programu lahko nastavite do 20 različnih časov zvonenja ob določenih urah, minutah in dnevih v tednu ter tudi različno dolžino trajanja vsakega zvonenja posebej na 0,1 sek. natančno (npr. različna dolžina zvonenja za začetek in konec učne ure ali odmora).
Ob izpadu napajanja 220V njegova ura realnega časa še vedno deluje cca. 80 ur. Prav tako ima tudi možnost nastavitve avtomatskega preklopa med letnim in zimskim časom.


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
hišnik



Pridružen/-a: Ned Feb 2007 0:52
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 22 Feb 2007 ob 01:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Kot vidim stvar pa eni plati zgleda enostavna po drugi pa ne. Kaj če je ne bom znal sam nastavit?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Site Admin


Pridružen/-a: Tor Apr 2006 18:28
Prispevkov: 515

PrispevekObjavljeno: 22 Feb 2007 ob 16:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za začetnika je na prvi pogled programiranje tega mini krmilnika mogoče res videti malce zapleteno, vendar ni tako.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
hišnik



Pridružen/-a: Ned Feb 2007 0:52
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 23 Dec 2007 ob 12:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Smo se odločil in kupil to stvarco. Jo pa električar ne zna sprogramirat da bi zvonila manj kot minuto. Ure in minute mu je šlo naštelat sekunde pa ne. Rabmo približen deset sekund vsakič ne pa celo minuto. Nam lahko svetujete kako to dosečt.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Site Admin


Pridružen/-a: Tor Apr 2006 18:28
Prispevkov: 515

PrispevekObjavljeno: 24 Dec 2007 ob 09:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prilagam kar primer programa šolskega zvonca, kjer je čas zvonjenja nastavljiv s časovnikom B015, ki je v tem primeru 8 sekund.



Kratek opis programa: bloki od B001 do B010 so nastavljene ure zvonjenja. V blokih od B001 do B005 so nastavljene ure med delovnini dnevi (MTWTF--), v B006 do B009 pa zvonjenje ob sobotah (-----S-). Blok B010 je za rezervo.
Signali za zvonjenja skupaj s tipko za ročni signal so preko B011, B012 in B013 združeni v bloku B014 od koder gre signal na prej omenjeni časovnik B015 s katerim nastavimo čas zvonjenja krajši od 1. minute.


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
hišnik



Pridružen/-a: Ned Feb 2007 0:52
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 20 Nov 2016 ob 22:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Med novostmi smo videl LOGO8 in displej TDE ki smo ga kupil in montiral v zbornici zarad boljšga pregleda in ročnega zvonenja. LOGO je 10m stran v nadometni dozi.
Od začetka je delalo brez težav po parih dneh pa so se na displeju pojavli čudni znaki. Moral smo izklopit in vklopit napajanje da se je popravlo. Čez nekaj dni spet isto.
Kako to rešit?

Že vnaprej hvala za odgovor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Site Admin


Pridružen/-a: Tor Apr 2006 18:28
Prispevkov: 515

PrispevekObjavljeno: 21 Nov 2016 ob 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najprej bi vas prosili še za sledeče informacije.

S kakšnim tipom UTP kabla (CAT ?) je povezava med LOGOtom in prikazovalnikom?
Kako sta obe komponenti napajani z 24VDC - sta dva ločena vira ali en skupni?


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
hišnik



Pridružen/-a: Ned Feb 2007 0:52
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 23 Nov 2016 ob 23:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

UTP kabel je najcenejši ki ga je štromar dobil. Logo ima že od prej usmernik 24 voltov za displej pa smo dali še enga posebej.

Hvala za odgovor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Site Admin


Pridružen/-a: Tor Apr 2006 18:28
Prispevkov: 515

PrispevekObjavljeno: 24 Nov 2016 ob 14:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlagali bi vam, da najprej zamenjate navaden UTP kabel s kvalitetnejšim oklopljenim. Če imate povezavo speljano skupaj z energetskimi kabli za 230V v istih ceveh ali kanalih, je to lahko še posebej velik razlog za motnje pri prenosu podatkov.

Predlagamo vam tega: https://www.conrad.si/PATCHKABEL-CAT%2e6-S%2fFTP-zelen-10-M-zavoj-Goobay.htm?websale8=conrad-slowenien&pi=972365&ci=SHOP_AREA_90694_0410132


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
hišnik



Pridružen/-a: Ned Feb 2007 0:52
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 12 Dec 2016 ob 13:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Po menjavi kabla UTP je dosti bolše. Se pa stvar še vedno obesi na par dni. Lahko še kej nardimo?

Hvala za odgovor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Site Admin


Pridružen/-a: Tor Apr 2006 18:28
Prispevkov: 515

PrispevekObjavljeno: 14 Dec 2016 ob 11:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prej ste omenili, da imate dva ločena napajalnika. Verjetno zato, da niste napeljevali še dodatnih žic med LOGO-tom in TDE displejem.

Predlagam, da vseeno povežete obe napravi na isti napajalnik ali pa povežete vsaj oba minus pola napajalnikov z žico preseka minimalno 1,5mm²

To je poleg kvalitetnega UTP kabla še dodatna zaščita proti motnjam v komunikaciji.


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
hišnik



Pridružen/-a: Ned Feb 2007 0:52
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 19 Mar 2017 ob 22:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Po vašem nasvetu smo povezal še minuse obeh usmernikov. Zdej dela brez težav že tri mesece. Zgleda je končno vse prav zvezano.
Bom to priporoču še kolegom po drugih šolah!

Hvala za konkretne in res koristne nasvete.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    CONRAD Seznam forumov -> 3.5 Inštalacijska tehnika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu